Najbolji način za promjenu naziva domene

Prihvatite činjenicu da zaista postoje slučajevi kada trebate promijeniti naziv svoje domene. Promjena naziva domena zapravo nije rijetka situacija, ali činjenica koja je danas vrlo česta. Mnogi su sada mijenjali nazive domena u određene svrhe, a uz to su se mnogi ljudi susreli i s problemima.

Proces promjene naziva domena, prema nekim veteranima u području naziva domene, je prilično dugotrajan, a potencijal za neke pogreške je vrlo velik. Pa, svaki problem ima svoje rješenje, zar ne? Dakle, prilično jednostavno rješenje i sigurna alternativa za glatku i besprijekornu promjenu naziva domena omogućena je primjenom mod_rewrite i .htaccess datoteke.

Sada, što je mod_rewrite i .htaccess datoteka?

Prema određenim studijama, mod_rewrite kako postaje važan u promjeni naziva domena je Apache modul koji daje način za ponovno pisanje URL-a. Mnogi su ovaj alat za promjenu naziva domena smatrali transparentnim za krajnjeg korisnika i stoga ne zahtijeva poseban softver na strani korisnika.

U slučaju promjene naziva domena, korisnik koji primjenjuje mod_rewrite u promjeni naziva domene i dalje će vidjeti staro ime domene u adresnoj traci svog preglednika na prvoj stranici koju posjećuje, ali tada će obično vidjeti sadržaj pod novom domenom Ime. Korištenjem mod_rewrite u promjeni naziva domena također ćete dobiti tražilicu vrlo prilagođenu korisniku.

S druge strane, datoteka .htaccess igra ulogu u promjeni naziva domena jer sadrži određene Apache direktive za specifične zahtjeve, uključujući sigurnost, probleme s preusmjeravanjem, a također sadrži odgovore o tome kako se nositi s određenim pogreškama. Takva funkcija .htaccess datoteke vrlo je potrebna u mijenjanju naziva domena iz razloga što je Apache koji ona sadrži vrlo uobičajen web poslužitelj koji pomaže glatkom i jednostavnom procesu promjene naziva domena.

Poznavajući činjenice o ta dva važna alata, stoga je važno napomenuti da prije nego što učinite bilo što, trebate razmotriti neke probleme koji okružuju takvu promjenu naziva domene. Ova se pitanja moraju uzeti u obzir jer će oni pomoći glatkijem prijelazu. Dakle, prema nekim stručnjacima za promjenu naziva domena, prvi važan korak je provjeriti web host kako biste bili sigurni da podržava modul mod_rewrite, inače postupak pokušaja neće raditi. Zatim slijedi da morate aktivirati svoj novi naziv domene. Potrebno je samo osigurati da konstrukcija baze datoteka i imenovanje budu točno slični kada je bila pod starim imenom domene.

Nakon toga kreirate .htaccess datoteku. Zanimljivo je znati da se .htaccess datoteka u promjeni naziva domene može napraviti jednostavnim uređivačem teksta kao što je notepad, a treba napomenuti da datoteka nema ekstenziju repa; naziv bi tada trebao biti samo .htaccess. Ako je to učinjeno, treba umetnuti sintaksu. Samo imajte na umu da će se pri promjeni naziva domene stari naziv domene i dalje pojaviti u prozoru preglednika, ali vi gledate sadržaj novog naziva domene. Naravno, iza ovih koraka još uvijek postoje neka pravila za promjenu naziva domena, ali to je, nažalost, izvan dosega ovog članka.

Objavljeno dana