Savjeti za promjenu registriranog naziva domene

Ponekad kada registriramo naše nazive domena, radimo neke transformacije na njima, možda na informacijama o sustavu naziva domena ili čak na registriranom hostingu naziva domene. Takav slučaj je toliko čest za mnoge ljude, a zapravo, mnogi stručnjaci su preporučili da doista napravimo neke promjene na registriranim nazivima domena.

Pa, što se toga tiče, bavit ću se uglavnom o tome kako promijeniti registrirane informacije o sustavu naziva domene i nekim činjenicama koje stoje iza takvih transformacija. Važno je samo napomenuti neke stvari o tome jer je uobičajena potreba da nositelji naziva domene mijenjaju podatke o registriranom nazivu domene.

Prema nekim stručnjacima, kada registrirate naziv domene, stvarno trebate navesti svoj poslužitelj imena domene ili podatke o DNS-u. Međutim, postoje neki slučajevi u kojima morate promijeniti takve registrirane DNS podatke u određene svrhe. Govoreći o tim svrhama, napominje se da ako imate novu web stranicu ili čak račun e-pošte, vaš web hosting ili davatelj internetskih usluga od vas će tražiti da promijenite podatke o vašem registriranom poslužitelju imena domene kako bi vaše registrirano ime domene bilo biti spojen na vašu web stranicu i tako se može postaviti vaš račun e-pošte.

Prilikom promjene registriranih podataka poslužitelja imena domene za registrirani naziv domene, trebali biste imati na umu da na prvom mjestu podatke o registriranom poslužitelju imena domene daje vaš domaćin. Općenito, takve informacije se sastoje od primarnog i sekundarnog poslužitelja imena. Važno je znati da imate i primarni i sekundarni poslužitelj imena.

Dajući veliki naglasak na sekundarni poslužitelj imena, napominje se da objašnjenje za sekundarni poslužitelj imena nije to što preuzima svoje informacije od primarnog poslužitelja imena; umjesto toga, njegov pojedinačni internetski protokol ili IP adresa obavljaju proces. Kao takvi, primarni i sekundarni poslužitelj imena služe za usmjeravanje naziva domene koji se razrješava na internetski protokol koji je kreirao poslužitelj host. Stoga će se u promjeni registriranih informacija poslužitelja imena domene ime domene razriješiti s prosječno 50 posto razdoblja na primarni poslužitelj imena i također 50 posto razdoblja na sekundarni poslužitelj imena.

Postoje daljnji resursi koji navode da ako ikada imate adresu internetskog protokola vašeg hosting poslužitelja, bolje je da pri promjeni registriranog naziva domene koristite uslugu prosljeđivanja URL-a koju sada nudi većina tvrtki za ime domene. Putem URL-prosljeđivanja, podaci o registriranom nazivu domene mogu se glatko mijenjati iz razloga što će prosljeđivanje URL-a riješiti sve pogotke na registriranom nazivu domene na poslužitelje za prosljeđivanje.

Danas postoji toliko mnogo tvrtki koje vam pružaju priliku da promijenite registrirano ime domene, a neke od njih čak nude promjenu registrirane domene besplatno. Dakle, sada kada imate novo registrirano ime domene, imate priliku izgraditi web stranicu za bilo koju namjenu, bilo da je za korporativnu ili osobnu upotrebu. A osim toga, također imate priliku obaviti prosljeđivanje e-pošte, a možete čak i preprodati registrirani naziv domene kome god želite.

Objavljeno dana