Prednost isteklih domena

Kada stvarate tvrtku ili novu web stranicu na internetu, kao što vjerojatno znate, trebat će vam naziv domene. To je naravno očito za svaki internet posao, bez naziva domene nećete imati web stranicu, kraj priče. Sada, ako ste novi u svijetu internetskog poslovanja (gdje ste bili?), možda nećete shvatiti važnost SEO taktike. SEO taktike, ako se rade ispravno, osmišljene su tako da vam daju prednost u rangu tražilice. Naravno, možda sjedite i pitate se: “O čemu, zaboga, pričaš”.

Pa, ovo sve vodi do naslova članka i dat će odgovor na pitanje koja je “ Prednost isteklih domena”. Vidite kada je domenu koristila druga osoba i ta osoba dopušta da domena istekne bez obnavljanja, naziv domene se vraća u skup “domena za prodaju”. Ovdje se počinju pokazivati prednosti, baš kao i novi naziv domene, ime domene koje je isteklo dostupno je svakome tko ga želi kupiti. Koja je razlika između nove i istekle domene? Jednostavno, istekli naziv domene je već u upotrebi. To znači da je prethodni vlastiti vjerojatno uložio mnogo truda i vremena, a da ne spominjemo novac u promociju te domene.

Nadalje, to znači da je domena koja je istekla vjerojatno na cijelom internetu, s mnoštvom povratnih veza. Razmislite o tome, preuzimanje imena domene koje je isteklo znači manje posla za vas i više vremena za druga, važnija pitanja. Imat ćete priliku iskoristiti posao koji je netko drugi već obavio. Istekla domena već bi mogla biti navedena na mnogim tražilicama, forumima, imenicima i raznim drugim web stranicama koje već imaju ovu vezu.

Što to znači? Budući da je prethodni vlasnik već obavio većinu posla, vama ostaje manje. Promet specifičan za tu domenu koja je istekla sada postaje vaš promet, što vodi vašoj prodaji, a u konačnici i vašem prihodu. Sve to zato što je netko drugi bio dovoljno ljubazan da već obavi posao umjesto vas i pusti da naziv domene istekne.

Sada biste zasigurno već znali da ako kupite potpuno novo ime domene, sve oglašavanje, promociju, SEO posao, podnošenje tražilicama, forumima i imenicima sami morate obaviti. To je puno vremena, truda i novca utrošenog s vaše strane i povjerenja kada kažemo da je potrebno puno svega navedenog da bi nova domena funkcionirala. Ima smisla iskoristiti prednost istekle domene, zar ne? Mislimo da jest, trebali biste danas pronaći domenu koja je istekla po svom izboru i početi u potpunosti iskoristiti sve prednosti koje ste već obavili i koristiti je za svoju web stranicu.

Objavljeno dana