DANAS MOBITELI PUNO BRŽE TROŠE BATERIJU, OSIGURAJTE SI DODATNI PUNJAČ

Zašto je danas veliki problem trajanje baterije u pametnim telefonima? Odgovor na ovo pitanje se nameće sam od sebe, baš upravo zato što je telefon pametan odnosno ima gomilu različitih funkcija i mogućnosti. Naravno, nema neke velike razlike između marki odnosno brendova mobitela, sve je to više-manje jednako ukoliko se radi o smart uređaju kakvi su danas na tržištu gotovo svi mobiteli. Prije desetak i više godina mobitel je služio za razgovor i ljudi su se oduševili njegovom dodatnom mogućnošću (SMS) slanje kratkih poruka. Danas to nažalost ili na sreću više nije tako, mobitel je postao multifunkcionalan uređaj koji zamjenjuje nekoliko drugih uređaja.

Danas možemo reći da nam ne treba digitalni fotoaparat jer imamo mobitel koji ima i bljeskalicu i broj mega piskela je u rangu s digitalcima. Da, za pohranu slika ili videa imamo na raspolaganju memorijske flash kartice na koje stane tona materijala. Pošto se USB kabelom možemo prikopčat na računalo nije rijetka pojava da se mobitel koristi i umjesto usb sticka. Osim toga, danas se na mobitelu može crtati, bojati, igrati igrice, slušati radio, gledati filmove, surfati internetom.. i tako dalje. Ovaj popis može ići i vjerujem da će ići u sve veće razmjere jer treba izmisliti dodatne funkcionalnosti kako bi mogli prodati čim više novih modela pametnih mobilnih uređaja.

Jedan je očigledan problem, baterija – odnosno vrijeme trajanja baterije u vašem telefonu. Baterija se također povećala, unaprijedila ali ne toliko da može pratiti trend cjelodnevnog tipkanja po uređaju i nažalost puno se brže prazni nego nekada kada smo mobitel koristili samo onda kada smo nekoga trebali zazvati ili se trebali nekome javit, eventualno poslati koji sms.

O jednom od najvećih potrošača baterija svakako je mobitel marke iphone i to ne bez razloga nego zbog gomile funkcija i mogućnosti koje pruža. Zato je pametno kupiti dodatni punjač kako bi na poslu imali jedan a kod kuće drugi punjač.

Objavljeno dana